Filteren op

Merk

Merk

Tees

Filter

Tees

Golf tees behoren tot de belangrijkste accessoires voor een golfer. De meeste golfers gebruiken voor elke afslag een tee. Voor afslagen met ijzers een korte tee en voor de driver een lange. U kunt kiezen uit diverse maten, plastic of houten tees en nog veel meer. Hieronder leest u waarom en wanneer u voor een bepaalde tee kiest.

Lees meer

Actieve filters

De geschikte golf tee 

De lengte van de tees bepaald logischerwijs hoe hoog u de bal kunt opteeën. Voor afslagen met de driver is een minimale lengte van 7 cm aan te raden. Voor alle overige clubs is de lengte minder belangrijk. In ons assortiment vindt u golf tees van de merken Lignum, Legend en Professional Tee System (PTS).

Houten en plastic golf tees

Wanneer en waarom kiest u voor houten of plastic tees? Het voordeel van plastic tees is dat ze minder snel kapot gaan. Zeker als u de tee alleen gebruikt voor het afslaan met uw driver of fairway wood. De Lignum Tees van 82mm zijn daarom ook erg populair. De Lignum tees hebben ook ringen, zodat u uw bal altijd eenvoudig op dezelfde hoogte kunt opteeën. Voor houten tees is daar ook wat voor bedacht. De houten step tees van Legend kunnen deels in de grond worden gestoken. Zo ligt uw bal altijd exact op dezelfde hoogte. De PTS tees hebben een kleurmarkering om een gelijke tee hoogte bij elke slag makkelijk te maken. Het nadeel van houten tees is dat ze eerder kapot gaan, maar daardoor geven ze wel minder weerstand tegen uw club. Dat wordt door sommige golfers als prettiger ervaren, vooral bij afslagen met ijzers. Bovendien zijn houten tees beter voor het milieu.

De geschikte golf tee voor in de winter

Er zijn ook speciale golf tees voor speciale gevallen. In de winter is de grond vaak bevroren en krijgt u een tee niet in de grond. In dat geval kunt u gebruik maken van wintertees. De wintertees zitten in een set van drie. Een tee met een hoogte van 1 cm, één van 2 cm en één van 4,5 cm. Zo kunt u toch nog spelen in de wintermaanden. Als op de driving range van matten afslaat kunt u ook speciale tees gebruiken. Met de Legend driving range tees kunt u toch uw driver gebruiken op een mat. 

Golf tee kopen?

Wij hebben een ruim assortiment golf tees. Heeft u advies nodig voor u een aankoop doet? Neem contact met ons op. Of bekijk direct het volledige assortiment voor het kopen van golf tees.