Filteren op

Rangefinders

Filter

Rangefinders

Rangefinders, ook wel afstandsmeters genoemd, zijn een soort verrekijkers waarmee je de afstand tot willekeurige punten kunt meten. Voor golf zijn er speciale rangefinders om bijvoorbeeld de afstand naar de vlag of een boom in een dogleg te bepalen. Het handige van een rangefinder is dat je altijd de exacte afstand hebt (tot de vlag). Sommige golfhorloges geven alleen de afstand tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green. Een afstandsmeter kan dus een goede toevoeging zijn op een golfhorloge. Het is zeker niet zo dat je een rangefinder gebruikt OF een golfhorloge.

Lees meer

Actieve filters

Wat is het voordeel van een rangefinder?

Een groot voordeel van een rangefinder is dat je het tijdens trainingen ook goed kunt gebruiken. Je kunt op de driving range makkelijk afstanden bepalen. Zo kun je gericht trainen op slagen van bijvoorbeeld 50, 60, 75 en 100 meter. Dit kan niet met een golfhorloge. Sommige rangefinders kunnen zelfs het hoogteverschil meten en aangeven welk effect dit heeft op de daadwerkelijke afstand die je moet overbruggen. Het golfhorloge de Garmin Approach S60 heeft deze functie nu ook. Dit kan worden uitgeschakeld wanneer je aan wedstrijden meedoet.

Techniek van de rangefinder

PinSeeker en First Target Priority zijn technieken die bij golf rangefinders worden gebruikt. Deze technieken zorgen ervoor dat je altijd de afstand tot de vlag meet, ook als er bomen of andere objecten achter de vlag staan. Als je voor het eerst een rangefinder gaat gebruiken is het aan te raden om eerst te oefenen op de driving range. Ook zal het tijdens de eerste golfronde even wennen zijn, omdat je pre-shot routine iets verandert. Let in het begin ook nog goed op de afstandsmarkeringen in de baan, zodat je ongeveer weet welke afstand de rangefinder aan moet geven. Als daar dan erg grote verschillen tussen zitten, dan heb je waarschijnlijk iets anders gemeten.

Collectie rangefinders

In onze collectie vind je afstandsmeters van Nikon en Bushnell. Dit zijn de twee beste en bekendste merken als het gaat om golf rangefinders. Alle rangefinders die je bij ons vindt zijn door ons getest en doen wat ze beloven. De afstandsmeters hebben een bereik tussen de 5 meter en (sommige zelfs) 1100 meter. Zeer geschikt dus voor alle golfbanen wereldwijd. Wacht niet langer en shop nu een golf rangefinder!