Golfballen

Filter

Golfballen

Golfballen kopen? Veel golfers denken dat het alleen voor goede golfers van belang is met welke bal zij spelen. Dat is absoluut niet het geval. Het spelen met de juiste golfbal kan veel invloed hebben op je spel ongeacht je niveau. Het belangrijkste is dat je altijd met dezelfde golfballen speelt en oefent, zodat je weet hoe de bal reageert bij verschillende slagen. Bestel minimaal 2 dozijn en profiteer van onze golfballen aanbieding!

Lees meer

Actieve filters

Golfballen kopen

Er komt dus best wat kijken bij het kiezen van een golfbal. Je kunt het beste verschillende modellen proberen om tot de juiste keus te komen. Welke golfbal je ook kiest, het is het beste voor je spel als u altijd met dezelfde bal speelt. Je budget is natuurlijk ook van belang bij de keuze. Indien je een beginnende golfer bent, is de kans dat je ballen kwijt raakt wat groter. De lakeballs (gebruikte golfballen) zijn dan ook een goede keus. In ons assortiment vind je golfballen van de merken: Titleist, Callaway, Pinnacle, Mizuno, TaylorMade, Nassau, Wilson en meer. Op alle nieuwe golfballen ontvang je 25% korting op het tweede dozijn.

Eenvoudig filteren op golfballen

Je kunt bij ons golfballen selecteren op het gevoel dat de bal geeft. Sommige ballen voelen hard aan. Deze golfballen genereren vaak minder spin en die sla je daardoor vaak verder. Bij korte slagen rond de green rollen deze golfballen echter ook verder door. Zachte golfballen kunnen minder ver gaan bij lange slagen, maar geven extra controle bij het korte spel. Zachtere golfballen vinden de meeste golfers ook prettiger aanvoelen bij impact.

Combinatie van een harde en een zachte golfbal

Er zijn uiteraard ook golfballen die de voordelen van een harde bal en een zachte bal combineren. Dit zijn over het algemeen de 3, 4 of 5-piece golfballen. Dit geeft aan uit hoeveel verschillende lagen de golfbal is opgebouwd. Deze golfballen hebben vaak een harde kern voor minder spin bij je lange slagen. De buitenlaag is dan zacht voor meer spin bij de korte slagen en een zacht gevoel.

Verschillen in balvlucht

Een golfbal heeft allemaal kleine deukjes. Deze deukjes worden dimples genoemd. De dimples beïnvloeden de balvlucht en zorgen dat de bal zo lang mogelijk in de lucht blijft hangen. Een bal zonder dimples zou ongeveer half zo ver gaan als een golfbal met dimples. De verschillende typen golfballen hebben verschillende dimplepatronen. Zo kan de ene bal ook een hogere of juist lagere balvlucht hebben. Sla je de bal van nature laag, kies dan voor een bal met een hogere balvlucht en andersom.

Gekleurde golfballen

Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren. De meeste golfballen zijn wit, maar er zijn ook golfballen in de kleuren rood, geel, roze, groen of oranje. Dat is vooral handig in de herfst en winter. Dan raak je minder snel een bal kwijt. Het is ook makkelijk om de bal te herkennen, omdat de meeste golfers met een witte bal spelen.

Testen van golfballen

Wil je meerdere golfballen proberen om te kijken wat het beste bij je past? Bestel dan sleeves met drie golfballen van de modellen die je wilt testen. Vervolgens test je de verschillende ballen vanaf de green tot de tee. Begin dus met putten en kijk met welke bal je het beste gevoel hebt. Vervolgens sla je chips uit verschillende liggingen naar verschillende vlaggen en kijk je waar je de beste resultaten mee hebt. Doe hetzelfde voor bunkerslagen, pitchslagen, ijzers naar de green en tenslotte afslagen met je houten 3 en driver. Geef elke bal per onderdeel een score en kies zo de beste bal voor jouw spel.