Filteren op

Merk

Merk

Golf Tees

Filter

Golf Tees

Golf tees behoren tot de belangrijkste accessoires voor een golfer. De meeste golfers gebruiken voor elke afslag een tee. Voor afslagen met ijzers een korte tee en voor de driver een lange. Je kunt kiezen uit diverse maten, plastic of houten tees en nog veel meer. Hieronder lees je waarom en wanneer je voor een bepaalde tee kiest.

Lees meer

Actieve filters

De geschikte golf tee 

De lengte van de golf teee bepaald logischerwijs hoe hoog je de bal kunt opteeën. Voor afslagen met de driver is een minimale lengte van 69mm aan te raden. Voor alle overige clubs is de lengte minder belangrijk. In ons assortiment vind je golf tees van de merken Lignum, Legend en Professional Tee System (PTS).

Houten en plastic golf tees

Wanneer en waarom kies je voor houten of plastic tees? Het voordeel van plastic tees is dat ze minder snel kapot gaan. Zeker als je de tee alleen gebruikt voor het afslaan met je driver of fairway wood. De Lignum Tees van 72 en 82mm zijn daarom ook erg populair. De Lignum tees hebben ook ringen, zodat u uw bal altijd eenvoudig op dezelfde hoogte kunt opteeën. Voor houten tees is daar ook wat voor bedacht. De houten step tees van Legend kunnen deels in de grond worden gestoken. Zo ligt je bal altijd exact op dezelfde hoogte. De PTS tees hebben een kleurmarkering om een gelijke tee hoogte bij elke slag makkelijk te maken. Het nadeel van houten tees is dat ze eerder kapot gaan, maar daardoor geven ze wel minder weerstand tegen je club. Dat wordt door sommige golfers als prettiger ervaren, vooral bij afslagen met ijzers. Bovendien zijn houten tees beter voor het milieu.

De geschikte golf tee voor in de winter

Er zijn ook speciale golf tees voor speciale gevallen. In de winter is de grond vaak bevroren en krijg je een tee niet in de grond. In dat geval kun je gebruik maken van wintertees. De wintertees zitten in een set van drie. Een tee met een hoogte van 1 cm, één van 2 cm en één van 4,5 cm. Zo kun je toch nog spelen in de wintermaanden. Als je op de driving range van matten afslaat kun je ook speciale tees gebruiken. Met de Legend driving range tees kun je toch je driver gebruiken op een mat. 

Golf tee kopen?

Wij hebben een ruim assortiment golf tees. Heb je advies nodig voor je een aankoop doet? Neem contact met ons op of bekijk direct het volledige assortiment voor het kopen van golf tees.